Nalaganje...
 

Novice

Dodano dne: 30.04.2012 Veganske jedi po receptu Vračko Davida iz restavracije MAK

 

Jedi so bile pripravljene v restavraciji MAK. Vzporedno sta bila pripravljena 2 menija sestavljena iz predjedi, glavne jedi in sladice. 

Med pripravo jedi smo se osvežili s korenčkovim sokom.

Recept za sok: v sokovniku pripravimo sok iz jabolk in korenja. Dodamo malo limoninega soka za okus.

 

PREDJED 

 

1. Zelenjavni kanelon

Potrebujemo:

-        Na tanke lističe narezan avokado (lističe narežemo z lupilnikom za krompir)

-        Pasto iz stisnjenega mesa avokada, zmletih arašidov, sesekljanih posušenih paradižnikov v olju, olje vloženih suhih paradižnikov, kruha

Lističe avokada naložimo na krožnik in pokapamo z limoninim sokom, da ne počrnijo. Pasto namažemo na lističe in previdno zavijemo. Pomagamo si z nožem.

Okrasimo z:

-        Čemaževo vodo (voda, ki nastane pri seskljanju čemaževih listov)

-        Krompirjev čips (sušen v dehidratorju Sedona ali Excalibur)

-        Peteršiljeva voda (voda, ki nastane pri seskljanju peteršilja)

-        Pospir iz prahu sušenih črnih oliv (olive posušimo v dehidratorju in posušene zmeljemo. Da dobimo res droben prah, jih lahko zmeljemo v mlinčku za kavo.)

 

2. Kumara z ratatujem in omako aioli

Potrebujemo:

-        Na tanko narezane lističe kumare

-        Smetano, ki jo pripravimo iz česna, sojinega ali riževega mleka, olivnega, konopljinega in sončničnega olja ter malo paprikine vode. Vse miskamo in postopno dodajamo olja, da dobimo kremasto smetano.

-        Ratatuj (1 jajčevec, 2 majhni bučki oz. cukini, 2 velika zrela paradižnika, 2 papriki, 3 stroki česna, 1 čebula, sol, poper, začimbe (origano, majaron, bazilika), 2-3 žlice olja (najbolje olivnega). Ratatuj si lahko pripravimo tudi kot polivko ali namaz za na kruh.

-        Aioli (8 strokov česna blanširamo 3 krat, nato pa jih miksamo v Vitamixu, da dobimo kremo).

Lističe zavijemo in postavimo na krožnik. Napolnimo jih s smetano, dodamo ratatuj. Dodamo nekaj kapljic aiolija ter nekaj kapljic peteršiljeve vode.

 

GLAVNA JED

 

1. Polnjena paprika

Potrebujemo:

-        Rumeno papriko

-        Pasto iz stisnjenega mesa avokada, zmletih arašidov, sesekljanih posušenih paradižnikov v olju, olje vloženih suhih paradižnikov,  kruha

-        Risson kuhan v omaki iz rdeče paprike, ki smo jo popekli na čebuli in kasneje zmiksali

Papriko napolnimo s pasto, mi smo jo pripravili za zelenjavni kanelon. Papriko pečemo 10 minutv pečici pri 220°C.

Risson skuhamo do mehkega, ga nadevamo na krožnike in na to položimo pečeno polnjeno papriko. Dodamo nekaj omake aioli ter okrasimo s prahom črnih oliv, mlado krešo ter paprikino vodo.

 

2. Por v šampinjonovi družbi 

Potrebujemo:

-        Šampinjone

-        Por

-        Tanke liste krompirja

-        Kuhan fižol

-        Popečene kruhke

-        Sušen paradižnik v olju

Cele šampinjone na hitro popečemo. Preložimo jih v plastično vrečko, dodamo na kolobarje narezan por, hermetično zapremo in damo kuhati za pol ure v vodo pri temperaturi okrog 70°C.

Kuhan por in šampinjone položimo na krožnik in polijemo z vodo, ki se je sprostila med kuhanjem. Na vrh položimo na hitro blanširane (v vroči vodi) liste krompirja, kuhan fižol ter popečene kruhke (najbolje doma pečenega kruha). Pokapamo z omako aioli ter dodamo krešo.

 

SLADICA

 

1. Hruška s sorbejem iz mandarin

Hruško blanširamo v razrečenem rdečem vinu 4 ure pri 68°C (hukamo jo zaprto v vrečki v vodi).

Postrežemo s sorbejem iz mandarin.

 

2. Jagodni sorbe na ananasu

V višji kozarec zložimo na drobno narezan ananas. Dodamo kepico jagodnega sorbeta. Na vrh položimo na pol prerezano kumkvat.

 

Če želite veganske jedi preizkusiti tudi sami, vam z veseljem priporočamo recepte kuharskega mojstra Davida Vračko iz restavracije Mak.

Za rezervacije lahko pokličete: 02/ 620 00 53

Glasujte za vaš priljubljeni meni v nagradni igri VITAMIX TNC

 

 

Komentarji

*****

09.01.2013, 17:00

"ni slabo, pa še zdravo- za občasno terapijo"

*****

30.12.2012, 00:03

"Se mi sline cedijo, ko slike gledam. V ustih čutim okus sestavin."

*****

30.05.2012, 10:43

"brez komentarja"

Nova objava

Kot potrditev, da se vnos podatkov v ta obrazec ne izvaja avtomatično, vnesite znake, ki jih vidite na sliki spodaj. Vse črke so prikazane v TISKANI obliki.